Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

In de keuken

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

In de keuken

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

Heerlijke spinaziepastei

Voor 4 personen

Wilt u iets bijzonders op tafel zetten, probeer dan eens deze spinaziepastei. De spinazie heeft een heerlijke volle smaak door de kaas en de kwark. De sesamzaadjes geven het deeg een noot-achtige smaak.

Ingrediënten:
5 plakken diepvriesbladerdeeg
beetje bloem voor het uitrollen van het deeg
1 ei
afgestreken eetlepel paneermeel
half zakje sesamzaadjes

Voor de vulling:

450 gram diepvriesspinazie
100 gram kwark
100 gram geraspte belegen kaas
1 theelepel bouillonpoeder
2 theelepel citroensap

Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien. Doe de spinazie in een vergiet en laat ze ontdooien. Druk er zoveel mogelijk vocht uit als de spinazie zacht wordt. Doe de kwark, kaas, bouillonpoeder en citroensap in een kom en meng ze met een vork goed door elkaar. Voeg de ontdooide spinazie toe en roer dit erdoor. Leg de plakken bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol het uit tot een rechthoek. Leg de deeglap op een ingevet ovenbakblik en strooi de paneermeel in het midden van de deeglap. Het dient om spinazievocht te absorberen. Verdeel het spinaziemengsel over het midden van de deeglap. Vouw eerst de zijkanten van de deeglap over de spinazie en dan de voor- en achterkant. Zorg ervoor dat het deeg aan alle kanten goed vastzit. Klop het ei los en strijk het met een kwastje over de pastei. Strooi nu royaal het sesamzaad erover. Bak de pastei in een voorverwarmde oven (180 graden) in ongeveer 30 minuten goudbruin. Controleer na een minuut of 20-25 de kleur van de pastei.

Feestelijke hapjes

Iets te vieren? Presenteer deze hapjes eens. Maak ze een uur voor gebruik, zodat de verschillende smaken goed tot hun recht komen.

Dadels met Monchou-kaas
Ingrediënten:
ongeveer 15 dadels
1 pakje Monchoukaas op kamertemperatuur

Bereiding:
Snijd de dadels doormidden en verwijder de pit. Besmeer de helft van de dadel en leg de andere helft er weer op.

Tomaatjes gevuld met eiersalade en walnoten

Dit hapje heeft een nootachtige smaak, dankzij de walnoten.

Ingrediënten:
Gebruik zoveel kleine tomaten als u nodig hebt.
1 bakje eiersalade
50 gram gehakte walnoten (houd er een paar over voor de garnering)

Bereiding:
Snijd de kapjes van de tomaten (leg ze apart) en verwijder het vruchtvlees en de zaden. Laat ze uitlekken op een bord. Hak de walnoten fijn en roer ze door de eiersalade. Vul de tomaatjes met het mengsel en leg bovenop een stukje walnoot. Serveer op een bord met slablaadjes.

Stokbrood met zure haring en ansjovisfilet

Dit hapje werd eens opgediend tijdens een diner in hotel/restaurant Krasnapolsky in Amsterdam. Heel bijzonder. Het werd geserveerd op een toastje, maar op stokbrood of geroosterd brood is het ook heel smakelijk. In de meeste supers wordt het stokbrood op verzoek gesneden.

Ingrediënten:
pot haring in het zuur
1 blikje ansjovisfilet in olie
gesneden stokbrood

Bereiding:
Neem alleen de haringen uit de pot (niet de kruiden) en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd ieder fileetje doormidden en bewaar de olie. Schik het stokbrood op een groot bord. Snijd de uitgelekte haringen in drie stukken en leg ze op een sneetje stokbrood. Leg de ansjovishelften per twee op de haring.

Tip:

Alle ingrediënten die over zijn, kunt u de volgende dag gebruiken in een salade. Doe de olie van de ansjovis in een schaal, vervolgens de tomatenrestjes, eiersalade, walnoten, stukjes vis, fijngesneden dadels met monchou en tot slot de rest van de sla. Meng alles door elkaar en laat het een uurtje intrekken.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 december 2008

Terdege | 196 Pagina's

In de keuken

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 december 2008

Terdege | 196 Pagina's