Koolschotel uit oven
Dit recept van een wittekoolschotel is bedacht door mevrouw L.J. van Horssen-Roepert uit Zaandam. „Het is vrij eenvoudig te maken. Soms doe ik bij het gehakt wel een paar plakjes katenspek. De ui kun je eventueel weglaten.”
Ingrediënten
• kleine witte kool
• kerriepoeder
• 1 ui
• gehakt en gehaktkruiden
• tomatenketchup
• beetje ketjap
• aardappelpuree (instanta van Maggie naturel)
• plakken kaas
• tomaten
• peper en zout
Bereiding
• Snijd de witte kool fijn en kook hem met weinig zout en de kerriepoeder beetgaar.
• Rul het gehakt in een koekepan of hapjespan, met de fijngesnipperde ui, gehaktkruiden, tomatenketchup en ketjap. • Maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
• Vet een ovenschaal in met wat olie. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden.
• Doe eerst het gehakt in de schaal, daarna de uitgelekte gekookte witte kool eroverheen.
• Doe daaroverheen de aardappelpuree. Bedek dit met plakken kaas en plakjes tomaat.
• Bestrooi alles met peper. Plaats de schotel in de oven tot de kaas is gesmolten en alles goed warm is. Eet smakelijk!
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 april 2012
Terdege | 92 Pagina's