Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Weetjes over vlierbessen

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Weetjes over vlierbessen

1 minuut leestijd

Na de bloei van de geurige bloesem raken de vlieren overladen met trossen bessen. Kook vlierbessen eerst voordat je ze in de keuken gebruikt. Ze bevatten namelijk cyanogenen, die in het lichaam omgezet worden in het giftige cyanide. Door de bessen te koken, worden niet alleen cyanogenen onschadelijk gemaakt maar ook bacteriën.
Pluk alleen bessen van de gewone vlier, Sambucus nigra en haar cultivars. Alle andere kunnen giftig zijn. Knip de trossen als ze paarszwart zijn, dan zijn ze rijp.
Verwijder rode of groene vlierbessen. Was de trossen in ruim water.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 mei 2012

Terdege | 100 Pagina's

Weetjes over vlierbessen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 mei 2012

Terdege | 100 Pagina's