Weetjes over vlierbessen
Na de bloei van de geurige bloesem raken de vlieren overladen met trossen bessen. Kook vlierbessen eerst voordat je ze in de keuken gebruikt. Ze bevatten namelijk cyanogenen, die in het lichaam omgezet worden in het giftige cyanide. Door de bessen te koken, worden niet alleen cyanogenen onschadelijk gemaakt maar ook bacteriën.
Pluk alleen bessen van de gewone vlier, Sambucus nigra en haar cultivars. Alle andere kunnen giftig zijn. Knip de trossen als ze paarszwart zijn, dan zijn ze rijp.
Verwijder rode of groene vlierbessen. Was de trossen in ruim water.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 mei 2012
Terdege | 100 Pagina's