Romige peterseliesoep
Peterselie is misschien wel het bekendste kruid dat we in de keuken gebruiken. Het is eigenlijk zo gewoon, dat we er niets bijzonders mee doen. Maak daarom eens een peterseliesoep. Kost niet veel en is erg smakelijk.
Ingrediënten:
(voor 4 grote of 6 kleine eters)
• bos platte peterselie (alternatief: gewone gekroesde peterselie), gewassen en afgedroogd
• 3 of 4 lente-uitjes in ringetjes
• 2 gekookte aardappels of gelijke hoeveelheid aardappelpuree
• 1 eetl roomboter
• 750 ml groentebouillon
• 125 ml slagroom
• 1 boterham
• zout, peper, beetje nootmuskaat
• 100 gram gekookte ham in heel kleine stukjes
Bereiding:
• Doe de volgende ingrediënten in een pan: lente-uitjes, gekookte aardappels (in blokjes gesneden) en de boter; dit langzaam aanbakken.
• Haal ondertussen de blaadjes van de stelen en hak de peterselie grof.
• Voeg daarna eerst de bouillon, dan de slagroom en tot slot peterselie toe. Voorts zout, peper en nootmuskaat. Laat alles nog een kleine 10 minuten garen.
• Rooster de boterham en snijd die in kleine blokjes.
• Pureer nu de soep kort met de mixer en voeg dan de hamblokjes toe.
• Garneer de soep met gesnipperd peterselieblad, wat ringetjes lente-ui en een paar geroosterde stukjes brood.
• Serveer bijvoorbeeld met vers volkorenbrood.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 augustus 2012
Terdege | 84 Pagina's