Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Tropische ragout met ananas

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Tropische ragout met ananas

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Wat zit er in zon beetje elk kerstpakket? Juist ja: ragout. Meestal verdwijnt het blikje ergens achter in de voorraadkast. Begrijpelijk, want ragout kun je veel beter zelf maken!

Ingrediƫnten:
* 500 gram kipfilet * halve ui * teentje knoflook * 450 ml kippenbouillon (gemaakt met bouillonblokje) * 50 gr boter * 65 gr bloem * 2 eetlepels kerriepoeder * 2 gram zout * 2 gram peper * 100 ml slagroom * half bosje tijm * 250 gram ananas

Bereiding:
* Kook de bouillon.
* Snijd de kipfilet in stukjes. Snipper de ui en knoflook. Kruid het vlees met wat peper, zout en kerriepoeder. Gebruik een eetlepel kerriepoeder hierbij. De andere eetlepel gebruik je later. Bak het samen met de ui en knoflook in de roomboter gaar.
* Snijd ondertussen de ananas in heel fijne stukjes. Leg die op een droge theedoek, zodat het vocht er wat uit kan lekken.
* Voeg daarna de ananas aan de kip toe. Haal van vijf takjes tijm de blaadjes eraf en doe die ook door de kip en ananas.
* Smelt in een andere pan 50 gram roomboter.
* Voeg de bloem, het zout, de peper en een eetlepel kerriepoeder toe.
* Laat dit ook gaar worden. Wil je weten of je roux gaar is? Neem een klein hapje. Als je geen bloem meer proeft, is het goed. Beetje bij beetje giet je de bouillon erbij. Blijf ondertussen goed roeren.
* Voeg als laatste het mengsel van kip en ananas toe. Haal de pan van de warmtebron.
* Roer de slagroom erdoor.


Thema
Meestal bedenk ik een recept voor taart of koekjes. In elk geval iets dat je kunt bakken en wat ik op de banketbakkersopleiding heb geleerd en op mijn werk en thuis maak.
Dit recept heb ik gemaakt op de patisserie-opleiding. Daar moesten we voor ons examen allemaal verschillende recepten zelf bedenken en maken. We hadden andere onderwerpen dan op de banketbakkersopleiding, zoals ijs, salade en ragout. Al deze onderwerpen moest je in je zelf bedachte thema verwerken. Mijn thema was tropisch.
Het werd alleen nog lastig om een tropische ragout te bedenken. Uiteindelijk kwam ik op kipkerrie met ananas. Kip en kerrie combineren altijd heel goed met elkaar. De ananas daarbij geeft een heel frisse en zoete smaak. Alleen al om de geur gebruik ik ook tijm in dit recept! Dat zorgt bovendien voor een verrassende smaak.
Van deze tropische ragout heb ik toen kroketten gemaakt, maar in een ragoutbakje is het ook heel erg lekker. Ragoutbakjes kun je gewoon kopen in de supermarkt en thuis opwarmen in de oven.
Vragen? Stuur een email naar: jacobineterdege@outlook.com

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 maart 2016

Terdege | 108 Pagina's

Tropische ragout met ananas

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 maart 2016

Terdege | 108 Pagina's