Warme taartjes met peer
Het is weer de tijd van de fruitoogst. Daarom dit keer een lekker recept met peer en witlof. Een heerlijke combinatie van zoet en hartig.
Ingrediënten
* 4 stronkjes witlof * 30 g boter * 2 el honing * 2 kleine uien in ringen * klontje boter of margarine * 8 plakjes diepvriesbladerdeeg * 1 zoete, rijpe peer * scheutje balsamicoazijn * 4 plakjes brie * rucola
Bereiding
* Halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd het bittere hart eruit.
* Smelt de boter in een koekenpan en roer de honing erdoor.
* Leg de halve witlofstronkjes in het boter-honingmengsel en karameliseer ze gedurende 5 minuten aan elke kant op laag vuur.
* Verhit een klontje boter en fruit hierin de uienringen tot ze lichtbruin zijn.
* Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en vouw de randjes circa 1 cm naar binnen.
* Leg de plakjes op bakpapier op de bakplaat.
* Leg op ieder bladerdeegplakje achtereenvolgens: wat uienringen, een halve witlofstronk, een partje peer, wat druppels balsamicoazijn en een plakje brie.
* Bak de witlof-peertaartjes in het midden van een voorverwarmde oven (220 graden) in 25 minuten gaar en bruin.
* Garneer met rucola.
* De taartjes zijn lekker als hoofdgerecht (twee per persoon), maar zijn ook heerlijk als voorgerecht (één per persoon, bijvoorbeeld op een bedje van diverse soorten sla).
Fruitoogst
Het is (bijna) september. De tijd van de fruitoogst. Wat kan ik genieten van bomen vol appels en peren! Elke herfst maak ik een nieuw recept met peer. Zo’n heerlijke, zoete, sappige handpeer. Mmm! Voor dit recept gebruikte ik een Conférence.
Vaak maak ik met peer iets zoets. Perentaart of -vlaai bijvoorbeeld. Het is dan heerlijk om dit fruit met chocola te combineren. Maar de zoete peer kan ook prima met hartig samengaan. Denk bijvoorbeeld aan gebakken peer met blauwschimmelkaas.
In deze witlof-peertaartjes komen alle smaken bijeen: zoet (peer en honing), zuur (balsamicoazijn), bitter (witlof) en zout (brie). Het leuke aan dit recept is, dat je met weinig werk veel resultaat hebt. Ook heel geschikt voor de beginnende of de niet zo handige kok.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 september 2017
Terdege | 108 Pagina's