Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Gewoon gehakt maar dan anders

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Gewoon gehakt maar dan anders

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Niets mis met gewoon aardappels, groente en een gehaktbal, toch? Nou ja… die gehaktbal kan best iets spannender. Maak eens gehaktbrood. Lekker bij de warme maaltijd of (koud geserveerd) op brood of bij de borrel.

Ingrediënten

* 200 g ontbijtspek * 5 eieren * 3 (oude) witte boterhammen * 1 ui * 1 paprika * 3 gedroogde tomaatjes op olie (pot) * ½ bosje platte peterselie (20 g) * 1 el mosterd * zout en peper * 1 kg half-om-halfgehakt

Bereiding

* Vet een cakevorm in en bekleed hem met plakjes dungesneden ontbijtspek. Laat daarbij het spek royaal over de rand hangen.

* Kook de eieren in ca. 6 min. hard.

* Week de boterhammen in water of melk. (Snijd evt. de korstjes eraf.)

* Snipper de ui heel fijn, snijd de paprika in kleine blokjes, snijd de tomaatjes en de peterselie fijn.

* Knijp de geweekte boterhammen wat uit en kneed ze goed door het gehakt.

* Kneed ook de ui, paprika, tomaat en peterselie erdoor.

* Breng op smaak met mosterd, zout en peper.

* Vul het cakeblik met de helft van het gehaktmengsel.

* Leg de gepelde, hardgekookte eieren in een lijn op het gehakt. Dek af met het overgebleven gehakt. Vouw het overhangende spek eromheen.

* Bak in het midden van de oven op 180 graden in ong. 50 min. gaar.

* Snijd in plakken en serveer met bijv. gebakken aardappelschijfjes en groente.


Variaties

In januari gaan we weer graag terug naar normaal. Niets mis met gewoon aardappels, groente en een gehaktbal, toch? Nou ja, die gehaktbal… Dat kan best wat spannender. Maak eens gehaktbrood en tover zo met eenvoudige ingrediënten iets feestelijks op tafel. Het is niet duur en je kunt varieren met ingrediënten en toepassingen.

Veel oud brood over? Voeg dan wat meer brood toe en wat minder gehakt; dat maakt het alleen maar voordeliger. Ook een restje groente kan prima in het gehaktbrood verwerkt worden. Deze variant is vrij klassiek. Het is ook mogelijk om de vulling van ei, ui, paprika en tomaat te vervangen door bijvoorbeeld zuurkool met walnoten en brie. Of champignons, blauwschimmelkaas en appel. Of… bedenk het maar. Gehaktbrood is lekker bij de warme maaltijd en (koud geserveerd) ook heerlijk op brood of bij de borrel.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 januari 2018

Terdege | 92 Pagina's

Gewoon gehakt maar dan anders

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 januari 2018

Terdege | 92 Pagina's