Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Arretjescake met munt

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Arretjescake met munt

3 minuten leestijd

Dit gebak wordt van oudsher een arretjescake genoemd, maar u kunt hem ook zien als een cake op basis van producten uit de provisiekast. U kunt er allerlei soorten chocolade met verschillende smaken, biscuits, noten, gedroogde vruchten of alcohol in verwerken in plaats van wat hier is aangegeven, afhankelijk van wat u in huis hebt en lekker vindt. De cake is in een goed gesloten doos maximaal een week houdbaar in de koelkast.

Voor 24 repen:

* 100 g pure chocolade met pepermuntsmaak (in blokjes van grofweg 3 cm gehakt) * 200 g pure chocolade (70% cacao, in blokjes van 3 cm gehakt) * 120 g boter (in blokjes van 2 cm) * 100 g golden syrup * 1/8 tl zout * 100 g sultana’s of rozijnen (30 min. geweekt in 2 el rum) * 170 g volkorenbiscuits (in stukjes van 2 cm) * 100 g gehakte pistachenoten.

1. Bekleed een bakplaat van 18 x 28 cm of een glazen vorm met bakpapier en zet hem opzij.

2. Doe beide soorten chocolade, de boter, golden syrup en zout in een grote, hittebestendige kom die u op een pan met een laagje zachtjes kokend water zet (zorg ervoor dat het water de bodem van de kom niet raakt). Verwarm de chocolade 2-3 minuten en roer regelmatig tot hij volledig gesmolten en goed gemengd is.

3. Voeg de sultana’s en de rum, de biscuits en driekwart van de pistachenoten aan de chocolade toe (gebruik nu de grotere stukjes en bewaar de poederachtige noten om het af te maken). Meng alles met een spatel tot de stukjes biscuit en de noten volledig met chocolade zijn bedekt. Schep het mengsel in de voorbereide vorm, strijk de bovenkant glad en strooi de overgebleven pistachenoten eroverheen. Laat de chocolade een minuut of tien afkoelen en verpak de vorm dan goed in folie. Zet hem 2-3 uur in de koelkast, tot de cake volledig is opgestijfd.

4. Snijd de cake in repen. Het moeten er 24 worden, bewaar ze in een goed gesloten doos in de koelkast en serveer ze koud.

Simpel lekker

Het kookboek “Simpel” van Yotam Ottolenghi (49) was nog maar vijf dagen van de pers of het stond al op nummer 2 van de CPNB-bestsellerslijst. De succesvolle eigenaar van verschillende restaurants in Londen gaf elk recept in “Simpel” één of meer letters als een classificatie.

S staat voor snel. Deze recepten staan in minder dan dertig minuten op tafel. I voor maximaal tien ingrediënten. Recepten met een M kun je van tevoren bereiden.

De P is van provisiekast, dus al in huis. E staat voor eenvoudiger dan u denkt. Niemand hoeft volgens de kok te schrikken van foreltartaar met ingelegde sjalotten.

L staat voor lui. Van alle categorieën spreekt de laatste erg tot de verbeelding. Op naar de arretjescake met munt en pistachenoten!

N.A.V. “SIMPEL”, DOOR YOTHAM OTTOLENGHI; UITG. FONTAINE; 312 BLZ.; € 29,99.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 oktober 2018

Terdege | 108 Pagina's

Arretjescake met munt

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 oktober 2018

Terdege | 108 Pagina's