Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Zomerse cake met kersen

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Zomerse cake met kersen

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Dit is een heerlijke, zomerse cake. Hij heeft wat weg van een taart dankzij de zanddeegbodem, die ook nog eens heerlijk knapperig is.

Ingrediënten

Bodem: * 120 g patentbloem * 65 g roomboter * 50 g poedersuiker * 2 g zout * 20 g amandelmeel * ½ ei

Cake: * 225 g suiker * 375 g bloem * 2 tl bakpoeder * 150 g melk * 6 eieren * 150 g boter * 1 nectarine * 20 kersen

* taartvorm van 24 cm

Bereiding

* Maak van de benodigdheden voor de bodem een deeg. Meng daarvoor eerst de boter, de suiker en het halve ei. Als dat gemengd is, kan de rest erbij. Kneed dat tot een egaal deeg. Leg het 30 minuten in de koelkast om op te stijven

* Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven) of 180 graden (elektrische oven)

* Mix de boter en suiker voor het beslag goed door elkaar. En meng de bloem en de bakpoeder.

* Meng eerst de helft van de bloem en melk erdoor en als dat goed is gemengd de andere helft

* Klop nog 2 minuten luchtig

* Vet een ronde taartvorm in

* Rol het deeg goed uit en bekleed daarmee de taartvorm

* Ontpit de kersen en leg ze op de bodem

* Giet daar het cakebeslag overheen

* Versier met de nectarine en bak het geheel 30 minuten af.


Zomerfruit

JACOBINE V/D BOS

Toen ik pas in de supermarkt was, zag ik dat mijn lievelingsfruit in de aanbieding was: kersen en nectarines. Dat maakte me natuurlijk blij. Het leek me meteen leuk om hiermee iets te bakken.

In de banketbakkerij waar ik werk, verkopen we een appelcake die gebakken is in zanddeeg. Zelf vind ik die cake niet lekker, dus daarom moest ik zelf een andere variant uitproberen. Bij die appelcake blijft het midden altijd erg smeuïg. Dit komt door het vocht uit de appels. Normaal vind ik dat altijd wel smakelijk, maar bij deze cake is het net iets te smeuïg naar mijn zin. Zo kwam ik op het idee om deze cake in een ronde vorm te bakken, waardoor het geheel wat lager wordt.

Om de bodem nog wat knapperiger te maken, kun je hem vijf minuten apart afbakken. Daarna kunnen de overige ingrediënten erop.

Uiteraard kun je ook varieren met het fruit.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 juli 2019

Terdege | 100 Pagina's

Zomerse cake met kersen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 juli 2019

Terdege | 100 Pagina's