Bekijk het origineel

Getuigenis tegen het legaliseren van soft-drugs

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Getuigenis tegen het legaliseren van soft-drugs

2 minuten leestijd

Het aktiekomité: 'Christelijke Drugsbestrijding' te Balkbrug (voorzitter ds. W. Jürg, Beukenlaan 18, Balkbrug) protesteert tegen bepaalde uitspraken, die minister Van Agt gedaan heeft tijdens en na zijn reis, die hij gemaakt heeft naar de Verenigde Staten. Enerzijds geeft hij met enig voorbehoud, eerlijk toe, dat het gebruik van zgn. soft drugs (marihuana en hash) op de duur schadelijk is voor de gezondheid. Anderzijds blijft hij bij zijn standpunt, dat het gebruik van soft drugs niet strafbaar hoeft te zijn.

Naar de mening van het komité leidt dit tot twee kwalijke konsekwenties:

1. een toename van gebruikers van verslaafden van soft drugs, omdat iedereen ze vrijelijk kan kopen.

2. een toename van het gebruik van hard drugs (heroïne, amphetaminen, l.s.d., enz.), omdat de drugdealers dan nog meer in deze 'branche' zullen gaan handelen en letterlijk en figuurlijk over lijken gaan om hun dodelijke waar aan de man te brengen. De meest recente wetenschappelijke onderzoekingen in Amerika en Duitsland hebben aangetoond, dat ook marihuana een stof is, die bij regelmatig gebruik op de duur de geestelijke en lichamelijke gezondheid aantast. (Zie b.v.: Drug Awareness Key documents on L.S.D., marihuana and the drugculture. Dit is een samenvatting van meer dan 2000 publicaties). Het is onwetenschappelijk en zelfs gevaarlijk om te zeggen, dat de sterke schadelijkheid van hennepprodukten niet vaststaat. Het is de taak van de overheid om kwetsbare en labiele mensen te; , beschermen tegen middelen, die hun levensgeluk bedreigen. Zij moeten daarom tegen zichzelf beschermd worden door intensieve kontrole en bestrijding van druggebruik en niet door een al te toegeeflijke houding. Wij hopen dat de regering gaat inzien, dat legaliseren een negatieve beslissing is, waardoor latere regeringen voor bijna onoplosbare problemen komen te staan door de aanwezigheid van tienduizenden verslaafden, waarvan velen te jong zullen sterven. Het aktiecomité heeft ook een handtekeningaktie op touw gezet die tienduizenden handtekeningen heeft opgeleverd. Door contacten van het komité heeft de Duitse regering bezorgdheid geuit tegenover de Nederlandse regering over haar drugbeleid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 maart 1975

De Waarheidsvriend | 12 Pagina's

Getuigenis tegen het legaliseren van soft-drugs

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 maart 1975

De Waarheidsvriend | 12 Pagina's

PDF Bekijken