Bekijk het origineel

KONINGINNEDAG

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

KONINGINNEDAG

2 minuten leestijd

Onze geliefde vorstin hoopt haar verjaardag weer te vieren. Ook mr. P. van Vollenhoven hoopt zijn verjaardag te vieren. Nog steeds mag ook prinses Juliana nog in het leven zijn. Eigenlijk is de dag waarop onze koningin haar verjaardag viert, haar verjaardag. Ook prins Bernhard mag nog steeds in het leven zijn na de operatie en al de lichamelijke zwakheden die er voor hem op zijn hoge leeftijd gekomen zijn. We mogen ons Oranjehuis nog hebben. Daar mogen we mee verblijd zijn. Ook mogen we bemerken dat de liefde tot ons Oranjehuis bij ons volk in plaats van verminderd nog eer toegenomen is. Ons Oranjehuis draagt ook bij ons altijd nog de liefde van ons hart weg, gedenkende ook aan wat ons Oranjehuis in de tijd der Reformatie maar ook daarna voor ons heeft betekend. Mocht de God van toen Zich ook nu nog over ons koninklijk huis willen ontfermen. Alles ligt diep verzondigd bij overheid en volk en ook bij ons koninklijk huis. We hebben niets goeds voor de toekomst te verwachten. Al veel is ons Oranjehuis overkomen, in de tijd van de Franse overheersing, maar ook in de laatste oorlog die achter ons ligt. Toch mogen we nu steeds nog onze koningin uit het huis van Oranje op de troon hebben. De Heere zij haar genadig en gedachtig met de genoemde personen op deze bijzondere dag van herdenking. Wij hopen nog steeds ons Koninklijk huis aan Gods genadetroon op te dragen, ook in het openbare gebed. Mocht Zijn vreze nog eens in ons Koninklijk huis worden gevonden. De Heere zij ons land en volk en ons Koninklijk huis nog des ontfermens gedachtig en dat in deze tijd die schier van niet anders dan van Zijn toorn en ongenoegen getuigt en dat rechtvaardig vanwege de vreselijke Godsverlating en de steeds gruwelijker doorbreking der zonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 april 1996

De Wachter Sions | 8 Pagina's

KONINGINNEDAG

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 april 1996

De Wachter Sions | 8 Pagina's

PDF Bekijken