+ Meer informatie

Stokbrood, wijn en flinterdunne flensjes

1 minuut leestijd

Frankrijk blaast als toeristische trekpleister een aardig partijtje mee. Voor vier miljoen Nederlanders is het land in ieder geval de belangrijkste buitenlandse bestemming. Bretagne is vanwege zijn prachtige stranden, grillige kliffenkust en groene binnenlanden populair. Velen laten tijdens hun "tour de France" Parijs, de stad van stokbroden en rode wijn, evenwel niet links liggen.

Toeristen spoelen er dag in, dag uit in grote golven aan. En ze vinden het daar allemaal wonderful. Parijs. De lichtstad. De duurste stad ter wereld. Maar er is ook een manier om de stad op goedkope wijze te leren kennen.

Rainer Maisch trok maandenlang per openbaar vervoer door Parijs. Voeding en onderdak mochten niet meer kosten dan een schijntje. En de ervaringen die Maisch daarmee opdeed, zijn nu gebundeld in "Parijs", een deeltje in de serie "Voordelig reizen" (Uitg. Allert de Lange, Amsterdam, 176 blz., prijs 24,50 gulden). Het vrolijk ogende boekje bevat namen en adressen van voordelige accommodatie, goedkope restaurants en andere best wel relevante informatie die het verblijf voor minder draagkrachtigen aantrekkelijker moet maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.