+ Meer informatie

Schoolboeken onnodig duur

1 minuut leestijd

Iedere school schrijft haar eigen eigen boeken voor. Een op de drie titels wordt zelfs maar op één school gebruikt. Daardoor zijn de oplagen klein en de prijzen hoog. Samen met de Vereniging voor Openbaar Onderwijs ging de Consumentenbond na wat ouders van leerlingen van de tweede klas HAVO het vorig schooljaar moesten betalen. Voor scholen met een boekenfonds was dat gemiddeld f 80.-, voor scholen zonder boekenfonds het dubbele. Als maatregelen ter verbetering worden voorgesteld : selektiever keuze van de kant van de leraren - bijvoorbeeld door inschakeling van een centrale recensiedienst - en meer boekenfondsen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.