Bekijk het origineel

Ruziezoeker

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ruziezoeker

3 minuten leestijd

"Hij is helemaal geen ruziezoeker. Hij kan wel heel erg stellig zijn. Omdat hij weet waar hij het over heeft. Sommigen kunnen daar blijkbaar niet mee omgaan."

Micaela Kross, directeur van onderzoeksinstituut Nyfer, in Intermediair over Eduard Bomhoff.

"Onze medewerkers hebben een beroepstrots. Als je over hun vak begint, gaan hun oogjes glimmen. Wij zijn geen club van status en dure auto's."

Annette Greven, human resource manager bij VX Company, legt in Het Financieele Dagblad van 27 maart uit waarom het bedrijf de winnaar is geworden van de wedstrijd Great Place to Work.

"Ik kom net een paar handen tekort. Er zijn wel reacties op binnengekomen, maar sommigen spraken bijna geen Nederlands, wat moet ik daar nou mee?"

Supermarkteigenaar Gé van Oosten moet in Utrecht moeite doen om aan goed personeel te komen. NRC Handelsblad van woensdag 26 maart.

"Dat was het mooie van mijn baan: met werkgevers, werknemers en overheid tot een overleg komen. De reorganisaties vonden plaats zonder onrust, gewonden of stakingen."

Oud-directeur van DSM Limburg, Evert Rongen, zegt in opinieblad Forum van VNO-NCW dat het poldermodel werkt.

"Als het in een maatschappelijk verslag alleen maar mooi weer is bij de onderneming, word ik achterdochtig. Openheid is zo een hoerabegrip."

Dr. Muel Kaptein, parttime hoogleraar bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, in Het Financieele Dagblad van 28 maart.

"Als je buurman zijn auto steeds voor jouw deur parkeert en daar met hem niet over te praten valt, dan zul je al gauw last hebben van zijn pianospel. Geluidshinder is meer dan decibellen."

Prof. dr. Pieter Jan Stallen in het huisorgaan van het Platform Nederlandse Luchtvaart.

"Mijn vrouw nam het over, maar ik heb haar gezegd de zaak te verkopen zodra het ingewikkeld wordt. Ik begin liever opnieuw, dan dat ik straks een berg problemen en schulden moet oplossen."

Restauranthouder Anthony Rider uit Kansas City kreeg een oproep zich te melden voor de oorlog in Irak. Opinieblad Forum van VNO-NCW.

"Met het weekend voor de deur kunnen we weer duizenden mensen op de straten verwachten om Saddam Hussein in zijn halsstarrigheid aan te moedigen. Na jarenlang in Zimbabwe onder het verdrukkende regime van Mugabe te hebben geleefd, heb ik zelf warmere gevoelens voor de bevolking van Irak."

Ingezonden brief van A. McCormick in de Britse krant The Telegraph.

"De overheid behandelt zelfstandige pomphouders als stiefkinderen."

Bovag Jaaroverzicht, maart 2003, over de veiling van tankstations langs snelwegen, waarin kleine pomphouders volgens de brancheorganisatie volstrekt kansloos waren.

"In dat pak voelde ik meteen: ja, dit geeft me zelfvertrouwen. Dat was een belangrijke overweging om pakken te gaan dragen, dat het me ondersteunt bij m'n werk. Ik vind: als parlementariër moet je nooit detoneren met je uiterlijk. Omdat communicatie zo belangrijk is, moet je met je uiterlijk iedere vorm van ruis proberen te vermijden."

Tweede-Kamerlid Van Bommel (SP) in HP/De Tijd over zijn garderobe.

"Ik ga niet staan prediken tijdens mijn werk. Maar ik vind het wel belangrijk om eerlijk te zijn, ook als dat me eens een keer geld kost. Ik heb een imago opgebouwd van: als zij het zegt, zit het wel goed."

Makelaar en assurantieadviseur Clary Vos in Eva.

"Ik heb al vroeg gewaarschuwd voor de gevaren van aandelenleaseplannen. Maar mensen zeiden dat ze toch een gokje wilden wagen. Je kunt niet zomaar je eigen fouten afwentelen op een ander."

Adriaan Hiele in Beursplein 5.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 31 maart 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Ruziezoeker

Bekijk de hele uitgave van maandag 31 maart 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken