+ Meer informatie

Raad Ermelo stemt in met kinderopvang

1 minuut leestijd

ERMELO — De gemeenteraad gaf gisteravond groen licht voor subsidiëring van kinderopvang. RPF/GPV, SGP en de CDA'er E. J. Bilder stemden tegen. De nieuw op te richten stichting kan rekenen op een subsidie van ruim 300.000 gulden.

Mevrouw M. H. Y. van der SterreGroenendal, die namens de meerderheid van de CDA-fractie sprak, was ingenomen met het voorstel. „Door kinderopvang blijven dure opleidingen niet renteloos liggen. Wij hebben behoefte aan goed opgeleide arbeidskrachten". E. J. Bilder vond daarentegen kinderopvang alleen acceptabel als sociale of medische noodzaak is aangetoond.

F. N. Snoek (SGP) gaf aan dat het gezin door subsidiëring van kinderopvang wordt gediscrimineerd. Volgens de SGP'er is het bovendien niet in het belang van het kind. Hij wees ook op de omzwaai in Oost-Europa. De ouders in die landen gaan nu zelf de kinderen opvoeden.

Woordvoerder B. A. Zuiddam van de RPF/GPV-fractie vroeg zich af of kinderen een sta in de weg vormen. Ook voelde Zuiddam er niets voor om tweeverdieners te subsidiëren. Wethouder A. C. Strijbos wees de kritiek van de hand. Hij vond de benadering van Zuiddam van een bedenkelijk peil.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.