Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Honingkoekjes

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Honingkoekjes

2 minuten leestijd

MIDDELHARNIS ­ Hieronder volgt een recept voor 'Honingkoekjes van Max, met cashewnoten'.

Ingrediënten: 185 gram zachte boter, 100 gram suiker, 135 gram zelfrijzend bakmeel, 90 gram rijstebloem, 1 theelepel kaneel, mespunt kruidnagelpoeder, 1 sinaasappel, 2 eetlepels honing, 1 eedepel citroensap, 1 kaneelstokje, 75 gram cashewnoten.

Bereiden: De oven voorverwarmen op 175 graden of gasovenstand 3. In een kom met de mixer de boter en 50 gram suiker tot een licht en romig mengsel kloppen. Het bakmeel zeven. De rijstebloem, kaneel èn kruidnagelpoeder erdoor mengen. De sinaasappel uitpersen. Al roerend beetje bij beetje sinaasappelsap en meelmengsel aan botermengsel toevoegen. Met koele hand snel tot en soepel deeg kneden. Van het deeg ronde vormpjes vormen. De koekjes op een niet ingevette bakplaat leggen, en in het midden van de oven in ca 20 minuten goudbruin en gaar bakken. In een steelpan de rest van

In een steelpan de rest van de suiker en '/a dl water doen. Op een laag vuurtje de suiker laten oplossen. De honing.het citroensap en het kaneelstokje toevoegen en aan de kook brengen. Op een laag vuurtje nog ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Intussen de cashewnoten fijnhakken of fijnmalen in de keukenmachine. Het kaneelstokje uit de suiker nemen. De koekjes uit de oven op een bakplaat laten afkoelen. De koekjes aan één zijde in de siroop dopen en op een rooster laten uitlekken. Bestrooien met de fijngehakte

Bestrooien met de fijngehakte cashewnoten.

De Wereldwinkel vindt men op het Spuiplem (achter D'n Diek) in Middelharnis. Men kan er terecht op woensdag en donderdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur, op vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur, en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Dit artikel werd u aangeboden door: Eilanden-Nieuws

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 mei 2008

Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's

Honingkoekjes

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 mei 2008

Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's