Bekijk het origineel

Tandvlees

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Tandvlees

2 minuten leestijd

“Gaan we vanmiddag naar de kerk?” vraagt een van onze kinderen. “Ja,” antwoord ik. “Nee hè, daar heb ik echt geen zin in, pfff,” klinkt het vanuit de andere kant van de kamer.

Met tegenzin maken we ons klaar om te vertrekken. Onderweg mijmer ik: “Hoe komt het toch dat we ’s morgens met vreugde naar de dienst gaan en ’s middags op ons tandvlees? Komt het doordat ’s middags mijn vrouw thuisblijft vanwege rugklachten? Of speelt er meer?”

’s Morgens in een volle kerk voel ik me gedragen: “Met alle heiligen …” Maar als we ’s middags met maar tien procent van de leden de dienst bezoeken, denk ik: “Behoor ik tot een stel fanatici?”

’s Morgens drinken we na afloop uitge breid koffie, heerlijk om elkaar te ontmoeten. ’s Middags na afloop wil ik zo snel mogelijk naar huis, want ik heb trek. Wat dat betreft zouden we beter samen kunnen eten na de dienst. De tijd nemen om elkaar te ontmoeten maakt het voor ons en de kinderen een stuk aantrekkelijker.

Op wilskracht hebben we de fietstocht naar de kerk volbracht. Terwijl we een plekje uitkiezen, vraag ik me af: “Ben ik bang dat als we niet meer naar de middagdiensten gaan, de volgende stap zou kunnen zijn dat ook de morgendiensten ter discussie staan?” Tot mijn ergernis moet ik bekennen dat dit hellend-vlak-argument wel een rol speelt. Maar ik besef ook dat ik het daar niet op volhoud. Tandvlees gaat een keer stuk. Hoe houd ik mezelf en mijn kinderen gemotiveerd? Ik weet het niet.

Dan klinkt: “Onze hulp is in de naam van de Heer …” Opeens besef ik wat me ten diepste drijft: de hoop op een ontmoeting met God, een bemoediging, versterking van ons geloof. Heer, houd die hoop brandend!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 januari 2020

De Wekker | 24 Pagina's

Tandvlees

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 januari 2020

De Wekker | 24 Pagina's

PDF Bekijken