Bekijk het origineel

Boekbesprekingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Boekbesprekingen

2 minuten leestijd

M.J. Kater e.a., Woorden van de Koning. Inhoudsvol opvoeden in gezin, kerk en op school. Uitgeverij De Banier, Apeldoorn 2018, € 9,95, 94 pagina’s, ISBN 978 90 8718 1109

Dit boek is een uitgave van Evangeliestek en is een vervolg op twee eerdere publicaties, nl. Kinderen voor de Koning en Spreken over de Koning. Het is een handreiking aan ouders, leerkrachten en jeugd- en kinderwerkers om de inhoud van de Bijbel over te dragen op kinderen.

Elke auteur verzorgt een hoofdstuk. Prof. Kater gaat in op de wijze waarop woorden als ‘zonde’ en ‘genade’ op kinderen kunnen worden overgebracht. Hij geeft deze woorden hun Bijbelse lading en doet dat zo, dat allerlei beelden daarbij boven komen. Nieske Selles-ten Brinke gaat vervolgens in op de praktijk. Hoe breng je de Bijbelse boodschap over? Ze geeft daarbij praktische tips, zoals het aanleren van Bijbelteksten en kernwoorden in het gezin, het aanhaken bij christelijke feestdagen, het vieren van de doopdag van je kind, etc.

Drs. Laurens Snoek gaat in op de vraag hoe moeilijke Bijbelpassages kunnen worden overgedragen. Hoe vertel je bijvoorbeeld een Bijbelverhaal waarin veel geweld voorkomt? Ook hier worden praktische tips gegeven. Dr. A.J. Kunz gaat in op de betekenis van de Dordtse Leerregels voor de godsdienstige opvoeding van kinderen. Steven Middelkoop schrijft een hoofdstuk over de leerhouding van kinderen. Daarbij komen zaken naar voren als het denken vanuit het verbond, het jeugdwerk in de gemeente en het betrokken houden van kinderen daarbij, en de noodzakelijke verbinding tussen thuis en kerk.

Voor wie op enigerlei wijze betrokken is bij het doorvertellen van Gods grote daden aan kinderen is dit een waardevol boekje. Het zou heel goed gebruikt kunnen worden als bezinnend deel tijdens vergaderingen van jeugdwerkers, schoolteams of kerkenraden. Dit ook vanwege de prikkelende gespreksvragen waar elk hoofdstuk mee afsluit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 januari 2020

De Wekker | 24 Pagina's

Boekbesprekingen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 januari 2020

De Wekker | 24 Pagina's

PDF Bekijken