Bekijk het origineel

Christelijke zorg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Christelijke zorg

3 minuten leestijd

Wat is christelijke zorg? In het inter view dat in deze Wekker staat kwam ik de volgende zinnen tegen: “Christelijke zorg is zorg die gegeven wordt door christenen. Je bent christen in de zorg, christencaissière bij de HEMA of christenloodgieter of ... vul maar in.” Wat mij betreft prachtige, nuchtere, en volkomen terechte opmerkingen. Als wij ons in alle verbanden van het leven daarvan bewust zouden zijn, dan zouden we precies een houding hebben zoals God het ook bedoeld heeft. Christen zijn op de plek waar je staat, waar dat dan ook is. Zodat je op die plek het verschil maakt en een lichtend licht bent in daad en – als de kans zich voordoet – woord.

Vooral als je in de zorg mag werken, biedt dat zeker extra kansen. Ik kom regelmatig in onderscheiden zorginstellingen en altijd weer ben ik onder de indruk van wat mensen die daar werken kunnen betekenen voor medemensen. Zo was ik er onlangs getuige van hoe met een zwaar demente bejaarde, van wie het haar geknipt moest worden, werd omgesprongen. De kapster werd bijgestaan door iemand van het verplegend personeel. Het gebeurde zo voorzichtig en zo zorgvuldig, dat ik er van binnen helemaal door geraakt werd. Wat een liefde en wat een respect werden daar zichtbaar. Mooi en noodzakelijk werk. Een ‘goed werk’ ook, als het vanuit de liefde van Christus plaatsvindt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 januari 2020

De Wekker | 24 Pagina's

Christelijke zorg

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 januari 2020

De Wekker | 24 Pagina's

PDF Bekijken