Bekijk het origineel

Geloven in beeld met #DurfteFotograferen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Geloven in beeld met #DurfteFotograferen

4 minuten leestijd

#DurfteFotograferen komt om de week bij elkaar. We ontmoeten elkaar in de Noorderkerk. De kerk ligt in het centrum van Zwolle, daar is altijd wat te doen en de ruimtes binnen zijn groot genoeg om aan het werk te kunnen. Aan het werk, daar ligt voor de tieners de nadruk, veel oefenen en veel praktijkervaring opdoen. Omdat we in de winterperiode zitten en elkaar ‘s avond zien is buitenfotografie een uitdaging. Maar dat lukt tot nu toe goed.

We zijn met een team van vier begeleiders en zeven jongeren. Iedere avond wordt door een teamlid voorbereid. We hebben aan het begin van het seizoen een planning gemaakt met daarin voor iedere avond de techniek die we behandelen, een foto opdracht en een thema. Die thema’s hebben we gekoppeld aan de christelijke feestdagen door het jaar heen.

Afgelopen maanden hebben we met elkaar toegewerkt naar het fotograferen rondom de kerstnachtdienst. We denken met elkaar na over het thema van de kerstnachtdienst en hoe we dit in een foto kunnen vastleggen. Uiteraard hebben we dit samen geoefend.

Vanaf februari gaan we toewerken naar Pasen. We denken met elkaar na over wat Pasen voor jou betekent en hoe je dat kan en wil uitbeelden. Dat heeft vorig jaar erg mooie resultaten opgeleverd. De foto’s exposeren we in de ontmoetingsruimte van de kerk. Zo kan de gemeente mee kijken naar de betekenis van Pasen door de ogen van de tieners.

Nu er wat meer vertrouwen in de groep is en we elkaar wat beter kennen gaan we ook elkaars foto’s bespreken. Het geven van feedback en het leren omgaan met complimenten en opbouwende kritiek is een vaardigheid die we de tieners graag mee willen geven. Als team ervaren we dat het middel ‘fotografie’ ons de ruimte geeft om met de tieners de schoonheid van Gods Koninkrijk in beeld te brengen en daarover het gesprek aan te gaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 januari 2020

De Wekker | 24 Pagina's

Geloven in beeld met #DurfteFotograferen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 januari 2020

De Wekker | 24 Pagina's

PDF Bekijken