Bekijk het origineel

Vreselijke dingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vreselijke dingen

4 minuten leestijd

Een bureaustoel. Die staat op zijn verlanglijstje. Niet op nummer 1, want daar staat een hond. Op nummer 2, 3 en 4 staan een hondenriem, hondenspeeltjes en een etensbak. Als je dan thuis je schoolwerk moet doen en door je oudere zus uit de woonkamer wordt verdreven, omdat zij die werkplek nodig heeft, is de keuze snel gemaakt. Hij neemt in haar kamer plaats achter haar bureau, op een heuse bureaustoel. Ineens wordt het werk dan lichter. Vreselijke dingen, zoals schrijven, gebeuren met iets minder gemopper. Mama-juf strijkt ondertussen wat overhemden weg. Het is voor iedereen even wennen, deze nieuwe situatie. Want ja, mama doet wel alsof ze juf is, maar ze is het niet. Dat merkt hij aan heel veel dingen.

Gisteren nog. Toen moest mama het nieuwe psalmversje uitleggen. Eigenlijk moest het Psalm 65: 2 zijn, maar die had hij eerder al geleerd. Daarom heeft de juf gezegd dat ze nu vers 3 moeten doen: “Daar zal ons ’t goede van Uw woning verzaden reis op reis”. Ze hebben hem eerst samen gezongen. Daarna zouden ze allebei bij iedere regel een kleine tekening maken. Bij dit versje lukte het niet. Mama kon hem niet uitleggen waarom we blij gaan zingen als iemand ons vreselijke dingen laat horen.

Dit gedoe duurde hem allemaal veel te lang. De juf weet gewoon altijd precies wat het betekent. Mama moest het nog helemaal gaan uitzoeken. Nou, daar komt het hoor: ‘vreselijk’ betekent nu ‘iets heel ergs’, maar vroeger betekende het iets anders. ‘Ontzagwekkend’. Dat is nog een moeilijk woord. ‘Groot en heilig’, daar kan hij zich iets meer bij voorstellen. Oké, hij weet nu hoe hij die regel kan tekenen: het wordt een kruis.

Het coronavirus, dat is een vreselijk ding. Zoveel begrijpt hij er al wel van. Maar God doet ontzagwekkende daden en daar zingen wij deze week blij van!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 10 april 2020

De Wekker | 24 Pagina's

Vreselijke dingen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 10 april 2020

De Wekker | 24 Pagina's

PDF Bekijken