Bekijk het origineel

Heengegaan — Ingegaan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Heengegaan — Ingegaan

1 minuut leestijd

Onze oudste Dienaar des Woords, Ds. J. W. Polman is op den leeftijd van 84 jaren afgereisd. Zes en dertig jaren heeft hij de kerken gediend. Ze waren Murmerwoude, Amsterdam, Aalten, Hoogeveen. Dertien jaren heeft hij als Emeritus Dienaar in verscheidene kerken mogen prediken. Op zijn rouwkaart stond het rijkste woord dat van een Christen kan getuigd: „Uit genade zalig geworden".
Ik denk hier aan het woord van den grooten Spurgeon, die op zijn sterfbed zeide: „Heel mijn theologie bestaat thans in dit woord: Jezus stierf voor mij".
Als straks alle glorie verdwijnt, alle kansels bezwijken, alle lof sterft, dan blijft alleen GENADE over.
Onze ontslapen Broeder heeft het mogen ervaren.
Hij heeft op aarde met de gemeente meermalen het Pinksterfeest gevierd, maar het leste is het beste. Immers de zeven Geesten, Die vóór den troon zijn, voeren hem met al de heiligen in de oceaan-verte en -diepte der heerlijkheid Gods.
Voorwaar, te sterven en met Christus te zijn, is zeer verre het beste.

A. (Apeldoorn) S.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 mei 1951

De Wekker | 4 Pagina's

Heengegaan — Ingegaan

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 mei 1951

De Wekker | 4 Pagina's

PDF Bekijken