Bekijk het origineel

De varende Gemeente

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De varende Gemeente

2 minuten leestijd

Dat is de meest mobile gemeente. Daar zit altijd beweging in. Wie is zó bevoorrecht? Dat betreft niet een gemeente z.m.; bedoeld worden onze schippers. Maar hun natuurlijke mobiliteit sluit nog geen geestelijke in. Zij hebben evenals de gemeente, wel terdege geestelijke bearbeiding nodig. Wij kunnen U mededelen, dat deze, althans voorlopig, zal worden uitgeoefend door Ds. L. Kleisen, J. v. Arkelstraat 64, Utrecht. Hiertoe door Deputaten gemachtigd.
Uiteraard is hier geld voor nodig. Nu verkeren Deputaten voor de geestelijke verzorging van onze schippers in een eigenaardige positie.
Ze moeten nog een Kas vormen. Dat is ook wat. Het enige lichtpunt is, dat we nog nooit wat gevraagd hebben. Dat is op zijn minst genomen, aantrekkelijk om aan te beginnen.
Dies is een postrekening geopend voor alle liefhebbers voor deze arbeid en voor de schippers zelf, als zij op deze wijze een steentje willen bijdragen. Deze postrekening wordt nu eens hun eigen collecte-zakje. Postrekening no. 640013 t.n.v. het Deputaatschap voor de ambtelijke bearbeiding van Chr. Ger. Schippers, Marconistraat 5, IJmuiden.
Johan v. Bodegraven is de aardsbedelaar bij de N.C.R.V.. Dat schijnt nog een ere-doctoraat te zijn ook. Althans ligt er vrijmoedigheid in voor een gewoon mens, voor klein bedelaartje te spelen. Dat is dan ook een eer.
Nu wordt er al zoveel gevraagd. Hoe kan dat nu allemaal?
Dat moet U aan de liefde vragen, die is vindingrijk. In elk geval, onbekend maakt onbemind. De kennismaking is er nu. Dan zal de liefde hiervoor wel groeien.

De secr.-penningm. van Deputaten voor de geestelijke verzorging van onzer schippers.
Ds. IJ.W. v.d. Gronden.
IJmuiden, 6-7-'54.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 juli 1954

De Wekker | 4 Pagina's

De varende Gemeente

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 juli 1954

De Wekker | 4 Pagina's

PDF Bekijken