Bekijk het origineel

Boekbespreking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekbespreking

1 minuut leestijd

Kalender en dagboek
B.V. Drukkerij J.J. Groen en Zoon te Leiden zond ons een exemplaar van de kalender die de naam draagt „Honigdroppels 1986". Zij verschijnt reeds vele jaren. Men kan de kalender ontvangen met blok en schild en in boekvorm. Beide uitgaven kosten ƒ 13,90. Voor gratis uitdelingen gelden speciale prijzen. Deze kalender is verzorgd door de redactie van „De vriend van oud en jong", een Christelijk weekblad waarvan rees de 104e jaargang uitging. Er zijn families die het blad van de derde generatie in huis hebben.
Een uitgave die eveneens bij Groen in Leiden verscheen is het bijbelse dagboek „Voor hart en huis". Medewerkers aan dit dagboek zijn ds. A. van Heteren, ds. G.S.A. de Knegt, ds. D. Budding en ds. D. Rietdijk. Jarenlang verzorgde ook ds. D. Slagboom een deel van deze kalender. De prijs van dit boekje is ƒ 10,30.

W. van 't S.


Leven in onze handen", door dr. G.C. Scorer, uit het Engels vertaald, 133 blz., uitgave van H. Medema te Vaassen en Buijten & Schipperheijn te Amsterdam, prijs ƒ 19,50.
Het merkwaardige van dit boek is, dat het geschreven is door een Engelse christen-medicus en dat het voorzien is van een voorwoord van prof. dr. W.H. Velema. Het gaat over bedreigde waarden in het mensenleven, huwelijk en gezin, conceptie en anticonceptie, bevolkingsbeheersing, abortus en euthanasie. Prof. Velema schrijft, dat hij verschillende passages zelf anders geschreven zou hebben, maar dat het hem een boek lijkt dat helpen kan voor mensen die hulp zoeken. Ik sluit me graag aan bij wat Velema schrijft, dat „leven en liefde" een sleutel zijn, afkomstig uit de smidse van het Evangelie.

K.B.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 december 1985

De Wekker | 8 Pagina's

Boekbespreking

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 december 1985

De Wekker | 8 Pagina's

PDF Bekijken