Bekijk het origineel

Geloof en gevoel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Geloof en gevoel

2 minuten leestijd

Dat zal het thema zijn op de landelijke voorjaarsconferentie voor ambtsdragers, die bij leven en welzijn zal worden gehouden op zaterdag 28 april a.s. in de Ichthuskerk in Amersfoort. Aanvang 10.00 uur.
Hoe wordt door ambtsdragers (predikanten, ouderlingen en diakenen) vanuit het christelijk geloof met menselijke gevoelens om gegaan? Waarover hebben we het als we sprekend over de dingen van geloof en leven, het woord gevoel in de mond nemen?
Hoe verhouden zich geloof en gevoel? In welke mate en op welke manier mag in de prediking en in het persoonlijke pastoraat op het gevoel van mensen worden ingespeeld? Gevoel en geloofszekerheid, hebben deze twee dingen met elkaar te maken?
Wordt in het ambtelijk bezig-zijn voldoende rekening gehouden met gevoeligheden van mensen? Hoe ga je als ambtsdrager om met mensen van wie je weet dat zij een erg kwetsbaar gevoelsleven hebben? Moet en mag altijd alles maar gezegd worden?
Kan met de dingen van het christelijk geloof worden omgegaan op een manier die mensen depressief maakt?
Op deze en andere vragen zal op deze conferentie worden ingegaan.
De conferentie zal tot de bespreking van het thema worden ingeleid door prof. dr. W.H. Velema te Apeldoorn.
Tijdens de discussie in de middagbijeenkomst zal de inleider bij de beantwoording van vragen worden bijgestaan door
ds. A. Baars, christelijk gereformeerd predikant te Middelharnis, vanuit diens ambtelijke praktijk
en door
mevrouw drs. J. van Dijk, als psychologe verbonden aan het gereformeerd psychiatrisch ziekenhuis te Bosch & Duin en lid van de christelijke gereformeerde kerk (Bethel) te Veenendaal.
Alle kerkeraden kunnen binnenkort de gebruikelijke uitnodiging met nadere bijzonderheden tegemoet zien.
Namens het comité
D. Koole, voorzitter
H. van der Laan, secretaris

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 maart 1990

De Wekker | 12 Pagina's

Geloof en gevoel

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 maart 1990

De Wekker | 12 Pagina's

PDF Bekijken