Bekijk het origineel

In Memoriam ds. M. Vlietstra V.D.M.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

In Memoriam ds. M. Vlietstra V.D.M.

2 minuten leestijd

Verbi devini minister, dienaar van het goddelijke Woord. Een titel die onze broeder met recht gedragen heeft. Hij had de gestalte van een dienstknecht, maar dan wel een dienstknecht van God. Als hij sprak dan was het om Gods Naam groot te maken. Hij is altijd een gewone man gebleven, een man met humor, maar altijd met de ernstige ondertoon van de dienst waartoe hij geroepen was. Hij was een man van vrede die mensen bij elkaar wist te brengen. Hij is geboren 30 juli 1924 te Hoogeveen en op 16 oktober 2017 is hij overleden te Zeist. Op 19 november 1952, nu bijna 65 jaar geleden, is hij te Eemdijk bevestigd. Daarna heeft hij de gemeenten van IJmuiden (1959), Werkendam (1967), Bunschoten (1976) en Zeist (1984) mogen dienen. Op 1 februari 1993 is hij met emeritaat gegaan. Naast het dienen van deze gemeenten heeft hij in verschillende andere gemeenten catechisatie mogen geven en is hij voorzitter geweest van Bewaar het Pand. Prof. dr. M.J. Kater heeft op 21 oktober de rouwplechtigheid mogen leiden met de tekst: hierin is de liefde, niet dat wij God liefgehad hebben, maar dat Hij ons lief heeft gehad, en Zijn Zoon gezonden heeft tot een verzoening voor onze zonden; 1 Joh. 4:10. Deze tekst had ds. Vlietstra al eerder uitgekozen om boven de rouwbrief te zetten. Een tekst die een persoonlijke belijdenis van hem was. Niet ik, maar God heeft mij liefgehad met een eeuwige liefde. Door die liefde heeft hij het rijke evangelie van de liefde van God mogen verkondigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 27 oktober 2017

De Wekker | 24 Pagina's

In Memoriam ds. M. Vlietstra V.D.M.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 27 oktober 2017

De Wekker | 24 Pagina's

PDF Bekijken