Bekijk het origineel

Hart voor mensen die God niet kennen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hart voor mensen die God niet kennen

3 minuten leestijd

Bij alles wat hij doet is Ronald Bouw (46, lid van de Veenendaalse Bethelkerk) 'enthousiast voor God.' Zo'n 20 uur per week zet hij zich belangeloos in. Bij voorkeur bij missionaire activiteiten, zoals de maandelijkse Sing-in die in Veenendaal tussen de duizend en tweeduizend bezoekers trekt.

Energiek en gedreven vertelt Ronald: “Het is voor mij belangrijk dat kerken van Jezus Christus samenwerken. Ze hoeven niet dezelfde regels en gewoontes te hebben. De enige grond voor samenwerking is dat ze Koning Jezus aanbidden. Dat ervaar ik ook bij de maandelijkse sing-in die al zo’n 26 jaar in Veenendaal op zondagavond wordt georganiseerd. Deze bijeenkomst is kerkmuuroverstijgend, laagdrempelig en trekt mensen van heinde en ver. De groeiende belangstelling zegt genoeg. Sinds kort wordt er ook ’s middags een sing-in gehouden. De avondbijeenkomst, met zo’n 1500 mensen waaronder veel randkerkelijken, bood onvoldoende plaats. Het is prachtig om daar als lid van het gebedsteam aanwezig te zijn en na afloop in gesprek te gaan met (be) zoekers. Wie weet helpt het hen om de weg naar God te vinden.
Kerkmuren staan vaak gelijk aan regels en regels vormen gemakkelijk een belemmering voor de verkondiging van het evangelie. Ik merk dat aan veel mensen die op mijn pad komen. Ook bij Alpha, de ontmoetingsdiensten of missionaire activiteiten in de wijk, velen ervaren een drempel om naar de kerk te gaan. Dan moet je, vind ik, die drempel weghalen. Zeker anno 2017. Nederland is een zendingsgebied geworden. Je moet meer gaan kijken naar de doelgroep. Probeer daar aansluiting bij te vinden. Natuurlijk zonder afbreuk te doen aan het evangelie. Dat is duidelijk. Bij het zien van een wijk in aanbouw, zoals nu bijvoorbeeld in Veenendaal- Oost, realiseer ik me dat daar veel mensen komen wonen die Jezus niet kennen. Dat vind ik erg, daar kan ik om huilen. Ik wil zo graag mensen bij Jezus brengen. Iemand zei eens tegen me: ‘Je moet het evangelie verkondigen ondanks alles.’ Dat onderschrijf ik van harte. Bijna alle dingen die ik naast mijn fulltime baan doe, komen uit deze overtuiging voort. Aan de zendingsopdracht uit Mattheüs 28: ‘Ga heen en maak alle volken tot mijn discipelen’ geef ik maar wat graag gehoor. Kerkmuren kunnen mij daar niet van weerhouden.
Als mensen vragen waar mijn gedrevenheid uit voortkomt, vertel ik over mijn geloofscrisis van jaren geleden. Die periode heeft een enorme impact op mijn leven gehad. Ik weet wat het is om in het donker te leven, zonder Jezus. Ik heb toen heel diep gezeten. Daardoor weet ik ook dat een leven mét Jezus zoveel lichter is. Als je zoiets hebt meegemaakt, wil je nog maar één ding: dat licht doorgeven. Dan loop je vanzelf een stap harder voor de Koning. Daar draait bij mij nu alles om.”

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 januari 2017

De Wekker | 24 Pagina's

Hart voor mensen die God niet kennen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 januari 2017

De Wekker | 24 Pagina's

PDF Bekijken